Search Engine Optimization (SEO)

We weten dat SEO belangrijk is in de online marketing. SEO is een duurzame manier om je online zichtbaarheid te vergroten. Hier lichten we toe hoe we dat voor je doen.

Zo zorgt Rolmaat er voor dat je online vindbaar wordt én blijft

SEO is belangrijk om online vindbaar te worden en op te vallen bij potentiële klanten die online op zoek zijn naar jouw producten of diensten. Het lukt je alleen maar niet om je website bovenaan Google te krijgen. Misschien heb je simpelweg de tijd niet om de vindbaarheid van je website te verbeteren. Het gevolg is dat je potentiële klanten bij je concurrenten terechtkomen. Dat kun je eenvoudig voorkomen door SEO uit te besteden bij Rolmaat. Door onze SEO ervaring weten we precies wat werkt en wat niet werkt. We hebben zelfs nog wat trucjes in onze mouw die veel marketingbureaus onbekend zijn. Rolmaat heeft een aanpak ontwikkeld die zich keer op keer heeft bewezen.

Onze werkwijze

Intake

We plannen een intakegesprek in om kennis te maken. We zijn erg nieuwsgierig naar je bedrijf, wat de toekomstplannen zijn en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. In dit gesprek bepalen we ook meteen concrete doelstellingen. Hierdoor is het direct vanaf de start duidelijk wat je van ons kunt verwachten en wat je investering moet opleveren.

Technische SEO meting

Een technisch goede website is de basis voor een effectieve SEO strategie. Daarom voeren we een technische SEO analyse uit. Eventuele verbeterpunten en onze bevindingen koppelen we terug. Als je websitebeheerder de verbeterpunten niet kan doorvoeren, kunnen onze technische SEO specialisten dit voor je doen.

Zoekwoorden- en concurrentieanalyse

Het is belangrijk om erachter te komen op welke zoekwoorden je doelgroep op zoek gaat naar je producten en/of diensten en hoe vaak ze dat doen. We maken een selectie van interessante zoekwoorden met een goed zoekvolume en vergelijken deze selectie met de online concurrentie. In eerste instantie gaan we voor het laaghangende fruit en laten we de zoekwoorden met veel concurrentie voorlopig voor wat ze zijn. Hierdoor kunnen er op korte termijn al mooie resultaten worden geboekt en voorkomen we dat we ons gaan focussen op zoekwoorden waarvan het onwaarschijnlijk is dat je op redelijke termijn op de eerste pagina van de zoekresultaten staat.

SEO strategie

De bevindingen uit onze analyses werken we uit tot een SEO strategie. Daarin geven we aan op welke zoekwoorden je website het beste geoptimaliseerd kan worden en welke punten van belang zijn om dat te realiseren.

Nulmeting en meetsoftware implementeren

Nu we aan de slag gaan met onze SEO strategie willen we de voortgang kunnen meten. Daarom installeren we alle meetsoftware om ook meteen een nulmeting uit te voeren. Dit is ons vertrekpunt en vanaf hier meten we onze voortgang.

Website optimaliseren en teksten (her)schrijven

De zoekwoorden uit onze SEO strategie, verwerken we in de website en de websiteteksten. Als het nodig is worden bestaande pagina’s herschreven en worden nieuwe SEO teksten toegevoegd. Daarnaast updaten we alle meta-teksten op de relevante pagina’s.

Linkbuilding

Nadat de website is geoptimaliseerd, starten we met het promoten van de website. Linkbuilding is een van de SEO pilaren dat ervoor zorgt dat je website hoger rankt. Daarom gaan we op zoek naar relevante websites waar we links naar je website kunnen plaatsen. Eventueel i.c.m. een blogartikel. 

Rapporteren, analyseren, evalueren en bijsturen

We zouden Rolmaat marketing niet zijn als we de voortgang niet nauwlettend in de gaten zouden houden. Je ontvangt van ons dan ook een maandelijkse rapportage met de voortgang die we ook met elkaar bespreken. Aan de hand van deze rapportages kunnen we onze strategie of werkzaamheden bijsturen. Zo bouwen we elke maand weer aan een sterkere online positie waarbij het rendement op je investering steeds beter wordt. Wil je weten wat onze SEO strategie voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We leren jou en je bedrijf graag kennen.