Search Engine Advertising (SEA)

Zoekmachine adverteren is de snelste manier om online resultaten te boeken. Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt en welke vormen van adverteren er zijn. Met SEA zetten wij uw bedrijf op nummer 1.

Zo zorgt Rolmaat er voor dat je online vindbaar wordt én blijft

Omdat er steeds meer bedrijven via Google adverteren, worden de kosten per klik steeds hoger. Het gevolg is dat je klikbudget sneller op is en het lastiger wordt om je doelen te behalen. Daarom is onze aanpak op zo’n manier ingericht dat we ervoor zorgen dat we op een slimme manier adverteren door eerst voor relevante klikken te gaan met weinig concurrentie, maar veel zoekvolume. Zo neemt de kans op conversie toe, dalen de klikkosten en wordt de kans dat je jouw doelen behaald een stuk groter. Concreet pakken onze Ads specialisten het als volgt aan:

Onze werkwijze

Doelen stellen

We plannen een intakegesprek in om kennis te maken. We zijn erg nieuwsgierig naar je bedrijf, wat de toekomstplannen zijn en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. In dit gesprek bepalen we ook meteen concrete doelstellingen. Hierdoor is het direct vanaf de start duidelijk wat je van ons kunt verwachten en wat je investering moet opleveren. Op welke producten en diensten wil je focussen? Uiteraard helpen wij met deze keuze.

Zoekwoorden- en concurrentieanalyse

Het is belangrijk om erachter te komen op welke zoekwoorden je doelgroep op zoek gaat naar je producten en/of diensten en hoe vaak ze dat doen. We maken een selectie van interessante zoekwoorden met een goed zoekvolume en vergelijken deze selectie met de online concurrentie. In eerste instantie pakken we de zoekwoorden met hoog zoekvolume en lage concurrentie. Op deze manier kunnen we snel posities pakken met minder budget. Wij maken voor jou in ieder geval een ad-strategie op maat.

Landingspagina

Het begint allemaal bij een goede advertentie, maar als iemand dan klikt, dan wil je ook dat het klikt. Daarom maken wij een landingspagina die speciaal is ingericht op de advertentie waardoor de bezoeker makkelijker converteert. Deze landingspagina kan ook vaak worden ingezet voor SEO doeleinden. Met het inrichten van de landingspagina passen wij verschillende technieken toe voor het maximale effect.

Advertenties maken en doormeten

Nu alles op orde is gaan we de campagnes opzetten met de bijbehorende advertenties. Rolmaat zorgt voor de allerbeste advertenties die maximaal converteren voor een lage prijs. We passen de juiste biedstrategieën toe en houden je concurrenten scherp in de gaten.Daarnaast zijn wij continu aan het meten en analyseren om jou advertenties nog beter te maken. Zo zorgen we elke maand voor een beter resultaat.

Rapporteren, analyseren, evalueren en bijsturen

We zouden Rolmaat marketing niet zijn als we de voortgang niet nauwlettend in de gaten zouden houden. Je ontvangt van ons dan ook een maandelijkse rapportage met de voortgang die we ook met elkaar bespreken. Aan de hand van deze rapportages kunnen we onze strategie of werkzaamheden bijsturen. Zo bouwen we elke maand weer aan een sterkere online positie waarbij het rendement op je investering steeds beter wordt. Wil je weten wat onze SEA strategie voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We leren jou en je bedrijf graag kennen.